Blogi
 

Teuva on ollut osana Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymää jo pitkään. Riittävän pitkään, että on huomattu järjestelmän toimimattomuus. Kunnan kulut ovat kohonneet vuosi vuodelta. Tällä rahalla Teuva pystyisi helposti järjestää peruspalvelut kuntalaisille itsenäisesti.

Viimeaikoina on useasti kuultu, kuinka tulevaisuudessa meillä tulee olemaan pulaa hoitajista. Totta. Hoitajista tulee olemaan huutava pula. Puolet alalla työskentelevistä eläköityy seuraavan kymmenen vuoden sisällä. Tosiasiassa hoitajapula on jo todellisuutta. Se ei ole tulevaisuuden ongelma, vaan nykyhetken.

Eutanasia. Armokuolema. Asia, joka oli edellisen eduskunnan käsittelyssä, mutta jonka eteenpäinviemiseen ei rohkeus riittänyt.

Hoito- ja hoiva alan ongelmat ovat olleet minulle juuri se syy, miksi olen ehdolla eduskuntaan. Olen tehnyt hoitotyötä yli 20 vuotta. Nähnyt alan laidasta laitaan, leikkaus-salista kotihoitoon, ja korjattavaa on paljon.

Aikoinaan kun opiskelin sairaanhoitajaksi, puhuttiin mahdollisuudesta joskus saada aikaan palkallinen työharjoittelu. Tällainen kummajainen oli silloin jo käytössä insinööriopiskelijoilla ja eräillä muillakin koulutusaloilla. Keskustelu palkallisesta harjoittelusta on sittemmin tyrehtynyt kokonaan. Eikä ihme.

Tuloksellisuus ja kilpailukyky ovat läsnä työelämässä koko ajan. Paineita työntekijälle tuodaan organisaatiomuutoksilla, henkilöresurssien supistamisella ja vastuualueiden kasvattamisella. Enemmän ja tuottavammin pitää tehdä, kuitenkaan resursseja ei lisätä.

Tervetuloa

05.11.2018

Tervetuloa mukaan matkalleni kohti eduskuntavaaleja 2019!

© 2018RiikkaHarjula | Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!